Nyfikenhet | Mod | Frihet

Jannike Nordensson

Min mamma säger att jag skrev och satte samman meningar i 3-årsåldern. I mellanstadiet tyckte fröknarna att jag skulle bli författare. Men livet tog som för så många andra en snirklig bana över en rad saker som var viktigare att göra: skaffa familj, utbildning och karriär.

Skrivandet för egenreflektion och dialog har dock alltid funnits med i form av privata  dagböcker, dikter och glömda bokmanus.

Och så glider livsbanan oundvikligen tillbaka. Det är det som den analytiska psykologins fader, CG Jung kallar individuationsprocessen. Människans psykologiska drift att bli hel; ett med sig själv.

Alla möten, kurser, kunskaper sammansmälter i min passion för hållbar självutveckling, ett inre skapande men nu genom gemenskapen i att vara människa, genom det skrivna ordet – Logos. Verktyget att få dagens 50 000 bioelektriska impulser (tankar) att klarna. När tanken klarnar, blir meningen med livet synlig. När meningen blir synlig slutar mitt inre krig och jag behöver inte projicera det utåt. Fredsarbete.

Mina värdeord; de principer som jag strävar efter att leva i är: Nyfikenhet | Mod |Frihet

De allra flesta bilder utom porträttbilder (som är tagna av Carolina Risberg-Hansson), är mina. Fotograferade från en och samma plats i Universum – Stumholmen i Karlskrona, där jag fotat året om sedan 2009. Se hemsida www.stumholmen.com och Instagram

CV

Det är ingen slump att Nyfikenhet är en av principerna i Snappywriter – jag älskar att lära nytt! Nedan följer ett urval från mina utbildningar inom psykologi, ledarskap, skrivande och övrigt.

Psykologi

Ledarskap

Skrivande

Övrigt

  • Karlskrona Burlesk Fotoprojekt – initiativtagare och ledare på Folkuniversitetet. Foto, Burlesk och Personlig Utveckling.
  • Medgrundare och projektledare till turismsite Fort Sweden vinnare av Blekinge läns turismpris, Guldekoxen 2013 för bästa tekniska nytänk
  • c/o Nordensson. Eget företag som författare, hemservice och turismentreprenör 2008-2012.
  • Pilgrimsguide
  • Qigonginstruktör, Qigongakademien
  • Hornyver, lokalrevy. Del av ledningsgruppen under två år.
  • Turismkoordinator (Ky-utbilding ”Turism för Storstadsregion” 1997-1999

Inspiratörer

No man is an island. Här är några av de tänkare och lärare som inspirerar mig:

Jordan B Peterson

Som en iskall, frisk ström av klarhet och mod, rinner denne psykologiprofessor in i vår tid. Han formulerar Jungs tankar i en lättillgänglig form. Han står på barrikaderna och om 100 år kommer han att anses som en av dem som bidrog till paradigmskiftet, inte från kaos till ordning utan från oro till ro.

Bildresultat för jordan b peterson quotes

CG Jung, psykoanalytiker

För sitt fantastiska arbete om det individuella och kollektiva psyket. Kunskapen om religion, symboler och riter. Drömmars betydelse, skuggan som styr oss tills vi vågar belysa den. Wow!

Bildresultat för cg jung

Eckhart Tolle, andlig lärare

Jag har gått onlinekursen The power of the prescence läser hans böcker “En ny jord-ditt inre syfte” och “Lev livet fullt ut-en väg till andligt uppvaknande” om och om igen. För att påminnas, träna på att vara i nuet. Att uppskatta varandet den enda gången det finns att uppskatta – nu, nu, nu. Tänk att det är så lätt att dras framåt eller bakåt av tankar…

Bildresultat för tolle

Otto Scharmer, ledarskap och organisation

The U-theory är en ledarskapsmodell som handlar om att leda framtiden utifrån det som uppstår nu, med öppet sinne – öppet hjärta – öppen vilja.

Bildresultat för otto scharmer